Frankenweenie (2012)

Η Walt Disney προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει την κωμωδία τρόμου μικρού μήκους ονόματι Frankenweenie στην μεγάλη οθόνη!

Η αρχική ταινία ήταν ένα live-action project σκηνοθετημένο από τον Tim το 1984 όταν εκείνος ακόμα σπούδαζε. Ήταν μία παρωδία της ταινίας Frankenstein του 1931 που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Mary Shelley και είχε ως πρωταγωνιστή ένα αγόρι που φέρνει πίσω στη ζωή τον σκύλο του μετά τον θάνατό του από χτύπημα αυτοκινήτου.

Ο Tim θα κάνει μία νέα εκδοχή της ταινίας, αυτήν τη φορά, όμως, δεν θα είναι live-action, αλλά stop-motion animation και θα είναι σε 3D!!

Στους φωνητικούς-ρόλους θα.. ακούσουμε παλιούς συνεργάτες του Tim: την Winona Ryder (Beetlejuice, Edward Scissorhands), τον Martin Landau (Ed Wood, Sleepy Hollow), την Catherine O'Hara (Beetlejuice, The Nightmare Before Christmas) και τον Martin Short (Mars Attacks!)

Η Winona και ο M. Landau θα αναλάβουν τους χαρακτήρες της Elsa και του Mr. Rzykruski αντίστοιχα, ενώ η Catherine και ο M. Short θα δανείσουν τις φωνές τους σε 9 χαρακτήρες. H Catherine θα παίξει τον Εdgar, το Παράξενο Κορίτσι, τη μητέρα του Victor, και τον καθηγητή γυμναστικής. Ο Short θα υποδυθεί τους: Bob, Nassor, Toshiaki, τον πατέρα του Victor και τον κύριο Bergermeister.

Μερικά έργα που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ταινίας είναι του 1984, όποτε, δηλαδή, δημιουργήθηκε και η πρωτότυπη ταινία και όταν ο Tim σπούδαζε ακόμα στο CalArts.

Οι stop-motion κούκλες, όμως, του Victor και του Sparky είναι ολοκαίνουργιες, και, όπως υποδεικνύεται από το ότι είναι μονόχρωμοι, έχει ήδη γίνει δοκιμή σε μαύρους και λευκούς τόνους.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου